Vanadisvägen 23 | Stockholm | Sverige info@doftbox.se

Aroma Diffuser för företag, salonger, hotel

Föredelarna med Aroma Diffuser är många. Det finns en del olika man kan använda sig av, men i enkelhet fungerar de alla på samma sätt. Många av dem fungerar helt elektriskt och så sprayar de ut aromer då och då under dagen. Idag finns det många artiklar om just aromer och hur bra dofter kan vara för dig och din omgivning. Dofter påverkar också oss människor och goda dofter kännetecknar ofta så goda känslor.

Sätta upp Aroma Diffusers på offentliga platser

Idag är det många människor som rör sig på samma platser, som till exempel i offentliga rum eller platser som sjukhus, parker, shoppingställen och liknande. Eftersom det är så många människor på en och samma plats så påverkas den platsen av energierna som varit där. Att kunna påverka miljön på just dessa platser genom Aroma Diffusers kan verkligen göra om energin och doften i det specifika rummet. Det finns många olika aromer där ute och alla dofter som finns påverkar oss på olika sätt.

En Aroma Diffuser gör så att det luktar gott under hela dagen. Man slipper dessutom risken att bränna upp rummet genom tända ljus eller rökelser eftersom en Aaroma Diffuser är elektrisk. Det finns väldigt många olika dofter man kan använda i en Aroma Diffuser, vilket betyder att doften även kan hjälpa dig att påverka vissa saker med ditt humör och hur du mår. Detta eftersom olika slags dofter påverkar olika slags humör hos oss människor.

Har man en Aroma Diffuser kan man själv välja vilka dofter den ska ha.

Nyttan med aromaterapi

En Aroma Diffuser sänder ut olika dofter från oljor. Dessa oljor innehåller alltså den doft som det luktar. Användningen för just eteriska oljor har gått tillbaka till många antika civilisationer. Oljorna kan användas för andliga, terapeutiska, hygieniska och ritualilska ändamål. Egyptierna, indianerna, kineserna, romarna och grekerna använde oljorna i parfymer, kosmetika och som droger. De användes då i skönhetsindustrion och för estetiskt nöje, och blev en lyxvara och ett betalningsmedel.

Många har kopplat oljor och dofter till dess helande egenskaper. De har också använts som läkemedel i flera tusen år. Terapi med just dofter är en behandling som används idag och kan hjälpa att förebygga sjukdomar. De används också för att minska ångest och smärta och för att öka energin och korttidsminnet. Aromterapi hjälper en att koppla av och det finns två olika mekanismer som gör så att detta funkar. En av mekanismerna är hur hjärnan blir påverkad av en viss doft, oftast är det då i det limbiska systemet. Den andra mekanismen är de direkta farmakologiska effekterna som oljorna ger.

Aroma Diffuser offentligt hade hjälpt

Att installera en Aroma Diffuser på offentliga platser kan hjälpa att ändra atmosfären i det specifika rummet. Tar vi till exempel ett sjukhus så kan det oftast vara viktigt att personen som befinner sig där är lugn, och just detta kan en Aroma Diffuser hjälpa med. Förutom att det börjar lukta väldigt gott överallt där vi går, så kommer dessutom vår energinivå öka genom att ha goda aromer runt om oss och inte bara när man är hemma.