Vanadisvägen 23 | Stockholm | Sverige info@doftbox.se

Aroma diffuser för privatpersoner

Ett rum som doftar gott är härligt att vistas i och med hjälp av dofter kan vi även påverka vårt humör och sinnestillstånd. En aroma diffuser är ett perfekt verktyg om man vill komma igång med aromaterapi och undersöka spännande dofter. Eteriska oljor blandas med vatten för att sedan placeras i en aroma diffuser som hettar upp vätskan till dess att den blir en ånga. Ångan sprider sig sedan över rummet och sprider väldoften. Det finns olika typer av diffusers.

En doft för varje person

Att vissa dofter kan påverka människan vet vi redan och många dofter från växter, blommor och träd har specifika välgörande egenskaper som man kan dra nytta av genom aromaterapi. Vetenskap har visat att aromaterapi är effektivt mot stress och därför är det rekommenderat att använda sig av dofter om man har lätt att känna sig stressad eller orolig. Eteriska oljor är helt naturliga och framställs genom att olika växter destilleras.

Det finns massvis med olika eteriska oljor och därför är det bäst att prova sig lite fram för att se vilken olja som passar en. En del tycker till exempel om att använda jasmin, lavendel, kamomill, ros eller ylang ylang för att skapa en rogivande atmosfär. Andra föredrar uppiggande dofter som kan vara humörhöjande och bidra till ökad koncentration. Bergamott, tall, rosmarin och mint är bara några oljor som ger energi.

En enkel aroma diffuser med reeds

Låt hemmets alla rum dofta gott

En aroma diffuser kan även placeras i varje rum om man vill ha olika dofter beroende på vilket rum man befinner sig i. Det finns enklare varianter som till exempel en reed aroma diffuser. Istället för att använda sig av ånga för att sprida dofter vandrar doften upp genom träpinnar som placeras i vattnet och den eteriska oljan. Den här varianten passar bra i rum där man inte kan använda el, som till exempel badrummet.

Det finns även aroma diffusers som sprider doften genom att man värmer upp vätskan med hjälp av ett värmeljus. Det är en billig variant jämfört med en elektrisk aroma diffuser och den kan användas i ett rum där man vistas under hela tiden som den är tänd. En elektrisk aroma diffuser är dyrare att köpa in, men det är en säker maskin som inte kräver en levande låga för att fungera. Gillar man aromaterapi är den värd sitt pris.

Öka ditt välbefinnande

Det är många privatpersoner som använder sig av en aroma diffuser för att öka trivseln i hemmet. Eteriska oljor är inte särskilt dyra att köpa in och det är därför ett ganska billigt sätt att skapa en härlig atmosfär på. Många väljer att använda sig av en energigivande olja under dagtid, för att sedan byta till en rogivande doft när det är dags att varva ner på kvällen. Aromaterapi är lätt att använda sig av och man blir snabbt beroende av alla ljuvliga dofter som man kan skapa.