Vanadisvägen 23 | Stockholm | Sverige info@doftbox.se

Hur mycket kostar en Aroma Diffuser?

Så du har bestämt dig för att att köpa en aroma diffuser och undrar hur mycket du behöver lägga ut? Är det värt att betala extra för kvalitet? Vilken typ av underhåll krävs för att aroma diffusern ska fungera optimalt? Är aroma diffusers dyrare eller billigare än doftljus och rökelser? I den här artikeln har vi samlat allt du behöver veta om priser på aroma diffusers så att du kan välja den som passar bäst för dig och din familj.

Olika typer av diffusers

Generellt när man pratar om aroma diffusers så syftar man på ultraljudsdiffusers men det finns även avdunstningsdiffusers och nebulizing diffusers. I vissa fall räknas även värmediffusers som aroma diffuresers. Ultraljudsdiffusers är nästintill, eller helt ljudlösa (med undantag för mycket billiga modeller) vilket kan vara bra om man planerar att ha en diffuser i sitt sovrum. De är också sparsamma med olja vilket minskar driftkostnaden. Däremot behöver de rengöras regelbundet och om du har ett stort rum kan du behöv två diffusers för att täcka hela utrymmet.

Nebulizing diffusers är i regel de dyraste, de är alltid gjorda i glas och behöver inget vatten för att fungera. De ger en starkare doft och kan täcka stora utrymmen, däremot låter de en hel del och använder mycket olja. Avdunstingsdiffusers är ofta mycket billiga och lätta att ta med sig om man reser. Nackdelen är att de inte sprider dofterna lika jämnt och att vissa delar av olja dunstar snabbare än andra vilket minskar fördelarna med en diffuser.

Glöm inte att köpa oljor till din aroma diffuser

Hur mycket kostar eteriska oljor till diffusers?

Som du vet fyller man alltid sin aroma diffuser med vatten (i de flesta fall) samt några droppar eterisk olja. Därför är det naturligt att man funderar på vad driftkostnaden kan bli. Låt oss därför bryta ner kostnaden. En av de vanligaste oljorna att använda i en aroma diffuser är lavendel. En flaska med 10 ml lavendelolja kostar cirka 75 kronor beroende på vart den kommer ifrån. 10 ml motsvarar 200 droppar.

Hur många droppar du behöver i just din diffuser och hur länge det räcker varierar men konservativt räknat kan man säga att 10 droppar räcker i 8 timmar. Man kan alltså räkna med att en flaska eterisk olja (75 kronor) räcker i 160 timmar. Jämför man det med doftljus som brinner i ca 25-45 timmar och kan kosta flera hundralappar märker man snabbt att diffusers är mycket prisvärda. Som ytterligare jämförelse kostar rökelser ca. 1-3 kronor styck och kan brinna i 30-60 minuter.

Aroma diffusers är prisvärd lyx

Aroma diffusers finns i flera olika prisklasser för att passa alla. Saker som påverkar priset på aroma diffusers är vilken typ av diffuser det är, hur stor den är, vilket material som används, designen samt eventuella specialfunktioner som till exempel om den även fungerar som lampa eller CD-spelare. Oavsett vilken aroma diffuser du väljer är det ett lågt pris i långa loppet. En aroma diffuser kan användas varje dag och har positiv inverkan på både humör och hälsa.