Vanadisvägen 23 | Stockholm | Sverige info@doftbox.se

Hur mycket kostar en Aroma Diffuser?

Så du har bestämt dig för att att köpa en aroma diffuser och undrar hur mycket du behöver lägga ut? Är det värt att betala extra för kvalitet? Vilken typ av underhåll krävs för att aroma diffusern ska fungera optimalt? Är aroma diffusers dyrare eller billigare än doftljus och rökelser? I den här artikeln har vi samlat allt du behöver veta om priser på aroma diffusers så att du kan välja den som passar bäst för dig och din familj.

Olika typer av diffusers

Generellt när man pratar om aroma diffusers så syftar man på ultrasonisk aroma diffuser men det finns även nebulizing diffusers. Aroma Diffuser är nästintill, eller helt ljudlösa (med undantag för mycket billiga modeller) vilket kan vara bra om man planerar att ha en Aroma Diffuser i sitt sovrum. Du kan också med en Aroma Diffuser ” slösa” på fantastiska dofter då det bara krävs några droppar av doft om du har investerat i en kvalitativ doftolja eller eterisk olja. Det är viktigt att rengöra din Aroma Diffuser regelbundet då doftoljor och eteriska oljor är hög koncentrerade och kan slita på vattenbasen om det lämnas kvar avlagringar mellan användning.OBS, rengör aldrig din Aroma Diffuser under rinnande vatten med risk att få in vatten i luftutsläppet som alla Aroma Diffuser är utrustade med. Ofta på sidan av vattenbasen eller mitt i vattenbasen. Innan du börjar använda din Aroma Diffuser är viktigt att noggrant läsa igenom manualen som följer med. Olika Aroma Diffuser kan fungera på olika sätt så är du osäker så kontakta alltid leverantören av just din Aroma Diffuser.

Aroma Diffuser kan du finna både billiga och dyra. Givetvis får du vad du betalar för. Sedan skiljer sig priset beroende på design, vilket material som används, plast är billigare, glas och keramik kostar mer. Pris på Aroma Diffuser ligger vanligtvis på mellan 450 kr- 3500 kr.

Nebulizing diffusers är i regel de dyraste, de är alltid gjorda i glas och behöver inget vatten för att fungera. De ger en starkare doft och kan täcka stora utrymmen, däremot låter de en hel del och använder mycket olja. Avdunstingsdiffusers är ofta mycket billiga och lätta att ta med sig om man reser. Nackdelen är att de inte sprider dofterna lika jämnt och att vissa delar av olja dunstar snabbare än andra vilket minskar fördelarna med en diffuser.

Glöm inte att köpa oljor till din aroma diffuser

Hur mycket kostar eteriska oljor till diffusers?

Som du vet fyller man alltid sin Aroma Diffuser med vatten (i de flesta fall) samt några droppar doft olja, parfym olja eller eterisk olja. Därför är det naturligt att man funderar på vad driftkostnaden kan bli. Låt oss därför bryta ner kostnaden. En vanlig eterisk doftolja att använda i en aroma diffuser är lavendel. Eteriska dofter ligger alltid mycket högre i pris än doft olja/ parfymolja eftersom dem är 100 % naturliga oljor så en en flaska med eterisk 10 ml lavendelolja kostar från 199 kr till 450 kr beroende på vart den kommer ifrån. Du kan med all säkerhet räkna med att det inte är eterisk olja om du ser att den kostar 75 kr. En kvalitativ parfym olja eller doft olja brukar ligga i pris från 120 kr och upp. Du kommer givetvis att kunna hitta doft oljor från så lite som 39 kr för 10 ml men då får du vad du betalar för och ofta genomsyrar doften en artificiell känsla.

Hur många droppar du behöver i just din diffuser och hur länge det räcker varierar beroende på storlek på vattenbasen samt kvalitén på doftoljan men med kvalitativa oljor kan man säga att ca 3 -5 droppar räcker i 8 timmar. Jämför man det med doftljus som brinner i ca 25-45 timmar och kan kosta flera hundralappar märker man snabbt att Aroma Diffusers är mycket prisvärda. Som ytterligare jämförelse kostar rökelser ca. 1-3 kronor styck och kan brinna i 30-60 minuter.

Aroma diffusers är prisvärd lyx

Aroma diffusers finns i flera olika prisklasser för att passa alla. Saker som påverkar priset på Aroma Diffusers är vilken typ av diffuser det är, hur stor den är, vilket material som används, designen samt eventuella specialfunktioner som till exempel om den även fungerar med LED belysning osv. Oavsett vilken Aroma Diffuser du väljer är det ett lågt pris i långa loppet. Alla Aroma Diffuser kommer med hållbarhetstid vilket brukar ligga på ca 2000 h. Detta kan givetvis fördubblas om du har varit noggrann med att följa din modells manual, genom att varit väldigt försiktig med att aldrig få in vatten i luftutsläppet ( aldrig hälla på vatten i vattenbasen från vattenkranen, utan med tillbringare, häll ut och på vatten på motsatta sida av luftutsläppet) samt att du har rengjort vattenbasen varje vecka med fuktig trasa. Ska vi slå ut kostnaden så innebär det att köper du en Aroma Diffuser för 1000 kr som ( om om du sköter om den korrekt) håller i minst 2000 h så kostar den 50 öre / h att hålla igång som mest. En fantastisk investering med andra ord då du i denna prisklass både får doft, frisk inomhusluft samt en inrednings detalj som står ut. Du byter normalt ut din En Aroma Diffuser efter ett år. Aroma Diffuser kan användas varje dag och har positiv inverkan på både humör och hälsa.