Vanadisvägen 23 | Stockholm | Sverige info@doftbox.se

Varför ska jag köpa en Aroma Diffuser?

Aromaterapi är en alternativ läkekonst som ständigt ökar i popularitet. Genom de aromatiska eteriska oljorna som extraheras ur blommor, träd och buskar kan vi få väldoftande hem som ökar vårt välbefinnande. Att dofter har en välgörande effekt på människor har vi vetat om länge och genom att köpa en diffuser kan du själv uppleva hur olika dofter kan skänka dig avslappning eller energi. En aroma diffuser låter oss sprida dessa doftämnen på ett sätt som både är säkert och effektivt.

En diffuser för varje budget

Det finns olika typer av aroma diffusers och en del är mer avancerade än andra. Man kan till exempel hitta elektriska diffusers som sprider doften på ett säkert och effektivt sätt. Elektriska diffusers finns i många olika prisnivåer. Det finns även enklare och billigare varianter av diffusers som kan passa om man har en liten budget. Dessa fungerar genom att ett levande ljus, som till exempel ett värmeljus, värmer upp vatten och den eteriska oljan.

En tredje variant är en reed diffuser. I en sådan värms ingenting upp, utan doftolja och vatten blandas i en flaska. Träpinnar suger upp blandningen och sprider sedan doften runt hela rummet. Alla tre modeller har flera olika varianter som man kan välja mellan. En del är enklare och billigare, medan andra är lite mer komplicerade och kräver en större budget. Har man inte provat aromaterapi än kan man med fördel välja en billig variant att börja med.

En reed aroma diffuser med lilja

Finn lugnet eller öka energin

Ett väldoftande hem är härligt att vistas i och med hjälp av en aroma diffuser är det enkelt att få precis den doft man önskar. En aroma diffuser ger en subtil doft som lägger sig över hela rummet. Det är dock inte bara atmosfären som förändras med hjälp av eterisk olja, för aromaterapi har visat sig vara effektiv mot stress och oro. Därför kan du påverka ditt humör och bli lugnare genom att använda eteriska oljor.

Det finns väldigt många olika eteriska oljor att välja mellan och alla har olika egenskaper. Vilken doft man gillar är individuellt och många har en favoritväxt eller blomma vars doft de gärna fyller hemmet med. Det finns även olika doftblandningar som har designats för att skänka ro, förbättra sömnen, minska stressen och bidra till avkoppling. Sedan finns det dofter som ger energi och ökar koncentrationen. Aromaterapi är en rik värld som man kan utforska länge.

Fördelar framför annan rumsparfym

Många gillar att använda väldoftande produkter till hemmet. En aroma diffuser har många fördelar jämfört med andra produkter som är designade för att sprida väldoft. En av de största fördelarna är att den inte släpper ifrån sig sot, som till exempel doftljus och rökelse gör. Den skapar istället ånga som inte stannar kvar i luften, utan den försvinner helt efter ett tag. En aroma diffuser är därför både enkelt att använda och ett miljövänligt val.